Тиждень хірургічних дисциплін

В рамках відкриття тижня предмету хірургічних дисциплін 29.11 викладачі офтальмології Бєздєтна Ю.В. та Ушакова В.О зі студентами IV курсу провели захід «Кожна людина має бачити сонце», присвячений пам’яті всесвітньовідомого лікаря-офтальмолога, філософа, вченого, педагога, благодійника, художника, поета академіка Володимира Петровича Філатова та його учениці Бебюш Юфудівна Капон – засновниці офтальмологічної служби у Первомайську.

Студенти 45-Ф групи підготували відео та презентували матеріал, якими передали, як в одній людині, на одному життєвому шляху могло вміститися таке різноманіття талантів і напрямів діяльності.

30.11 студенти IV курсу з викладачами з «Медсестринства в онкології» Квачем І.В та Бухтою Д.М. провели лекцію-візуалізацію «Просто про складне: звідки береться рак?». Викладачі використали демонстраційні матеріали – відео, дані статистики, які доповнили словесну інформацію студентів. Продемонстрували відеоролик «Рак, як одне з найстрашніших захворювань сучасної цивілізації»

1.12 Керівник хірургічного гуртка Бухта Д.М та гуртківці провели чергове засідання та провели хірургічні читання.

Викладачі циклу хірургічних дисциплін зі студентам IV курсу провели флешмоб «Червону стрічку носять небайдужі» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, покликаний долучити кожного до подій цього дня. Червоні стрічки – символ об’єднання зусиль у боротьбі проти смертельної недуги, підтримки і співчуття тим, хто захворів.

2.12 Студенти 36-А групи разом з Москаль Н.В. провели санітарно-просвітницьку роботу серед студентів коледжу до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Дізнайся більше про СНІД. Медик, захисти себе!»

Голова ЦК хірургічних дисциплін зазначила, що сьогодні неможливо ефективно протистояти поширенню хвороби без особистого внеску кожного. Студенти звернули увагу на профілактика ВІЛ/СНІДу на робочому місці. Учасникам заходу продемонстрували відеоролики та запропонували перевірити набуті знання у ігровій формі з використанням сучасних інформаційних технологій.

Для студентів IV курсу фельдшерсько-акушерського та сестринського відділень Бухта Д.М. провів брейн – ринг « Хірургія- це цікаво». Гра визначила кращих знавців хірургії, студенти отримали солодкі призи.

3.12. Удовіченко В.М провів санітарно-просвітницьку бесіду зі студентами ІІІ курсів у формі тренінгу «Домедична допомога на полі бою».

Підведення підсумків тижня хірургічних дисциплін відбулось на черговому засіданні ЦК. Засідання відбулось у формі рольової гри «На прийомі у лікаря», де викладачі намагались знайти «рецепт», щоб «вилікувати» та покращити якість навчання студентів з дисциплін хірургічного профілю.