ТИЖДЕНЬ ПРЕДМЕТІВ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ОСНОВ МЕДСЕСТРИНСТВА ТА ТЕРАПЕВТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН

Гарною традицією циклової комісії основ медсестринства та терапевтичних дисциплін є щорічне проведення тижня предметів циклу. Цього року тиждень циклової комісії був проведений з 22.03 по 26.03.21 р.

План роботи тижня предметів охопив актуальні питання сьогодення. Головним завданням заходів були формування інтересу до предметів циклу та покращення мотивації студентів до навчання.З цією метою викладачі циклу намагалися залучити якомога більшу кількість студентів до творчо-пізнавальної діяльності і співпраці. Були представленні такі заходи:

Під керівництвом викладачів предмету «Основи медсестринства» студенти 3-х курсів здійснили проектну роботу та підготували вернісаж творчих робіт «Зміцни імунітет – подбай про здоров’я» , що популяризувало корисні для здоров’я навички серед студентської молоді. Цікавими за змістом та формою виявилися газети, які підготували студенти 3-х курсів з теми « Здоровий спосіб життя».

Невід’ємною складовою діяльності циклової комісії є науково-дослідницька діяльність студентів. В рамках тижня предметів циклу під керівництвом викладачів внутрішньої медицини, неврології та реабілітації була організована виставка проектних робіт студентів 3 – 4 курсів «Covid-19 – сучасний виклик людству». В проекті взяли участь студенти всіх спеціальностей, представили цікаві багатогранні роботи, що розширило знання з даної теми серед студентів коледжу.

Студенти 41 – М групи представили презентацію з теми « Що треба знати про Covid-19», яку продемонстрували у вестибюлі коледжу під час великої перерви, що дозволило всім бажаючим студентам та викладачам коледжу збагатити свої знання з даної теми

Наступним етапом предметного тижня стала виставка проектних робіт студентів 3 та 4 курсів «Вірусні та бактеріальні пневмонії – особливості перебігу, сучасної діагностики, лікування та профілактики». Робота над проектами сприяла поглибленню знань студентів з даної теми, дозволила більш детально розібратися в особливостях перебігу вірусної пневмонії, в т.ч. ковідної.

Викладачі та студенти старших курсів в рамках тижня предметів проводили Санітарно –просвітню роботу серед школярів міста та району з теми «Коронавірус та як від нього вберегтись?»

24.03. весь світ відмічав Всесвітній день боротьби з туберкульозом. В цей день студентами коледжу була проведена акція « Подолаємо туберкульоз разом!» в рамках якої у вестибюлі коледжу були представлені творчі роботи студентів з даної теми, студенти старших курсів також роздавали буклети мешканцям міста про профілактику зараження туберкульозом, методи ранньої діагностика та сучасного лікування хвороби.

Завершила предметний тиждень основ медсестринства та терапевтичних дисциплін підсумкове засідання циклової комісії, на якому були обговорені заходи, що проводилися, відзначили найбільш вдалі, заслухали пропозиції проведення тижня циклу на наступний рік.

Шановні студенти – учасники тижня предметів циклової комісії основ медсестринства та терапевтичних дисциплін, ми, викладачі циклової комісії, щиро вдячні вам за активну участь у підготовці та проведенні всіх заходів тижня циклової комісії! Ми також сподіваємося, що участь в заходах та робота над проектами збагатила ваші знання та стала поштовхом для подальшого глибокого вивчення медицини!

Добавить комментарий