Всесвітній день боротьби з пневмонією

12 листопада Первомайський медичний фаховий коледж разом з усією медичною спільнотою відмічали Всесвітній день боротьби з пневмонією.
Мета цього дня — активізація боротьби з пневмонією за допомогою комплексу заходів щодо профілактики та лікування цього захворювання, поширення знань про пневмонію.
Пневмонія є одним з найбільш розповсюджених захворювань людини. В Європі на пневмонію в середньому хворіють 15 осіб на 1000 населення. В Україні на пневмонію хворіють щороку від 40 до 50 тис. осіб.
З початком пандемії коронавірусної інфекції виникли нові проблеми з захворюваністю на пневмонію. ЮНІСЕФ та ВООЗ визначають пневмонію першочерговою причиною смертності під час пандемії Covid.
Тому глибокі знання етології, патогенезу, клініки, діагностики, лікування та профілактики необхідні кожному медичному працівнику. Для поглиблення знань студентів нашого коледжу була проведена низка заходів, присвячених Дню боротьби з пневмонією.
В межах цих заходів в холі коледжу відбулася виставка проєктних робіт студентів, в яких висвітлені особливості перебігу вірусних та бактеріальних пневмоній, сучасні методи діагонстики та лікування. Студенти коледжу мали змогу онайомитися з цими роботами, збагатити свої знання з теми «Пневмонії».