До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні студенти І-ІІ курсів переглянули та обговорили відеоматеріали, презентації, повідомлення об’єднані проектом: «Українці у Другій світовій війні. Життя і долі». Висвітлювався життєвий шлях та подвиг як відомих історичних особистостей (Кузьма Дерев’янко, Іван Кожедуб, Олексій Берест, Роман Шухевич, Василь Порик, Людмила Павличенко, Володимир Філатов, Олександр Богомолець, Микола Амосов) так і викладачів, випускників медичного коледжу, членів родин студентів. Згадуючи в ці травневі дні про перемогу Антигітлерівської коаліції над нацизмом, ми впевнені в нашій Перемозі і в цій війні та, в майбутньому, в збережені миру у світі. Ми приєднуємось до європейської традиції відзначення цієї дати, бо ми, українці, ми – європейці!
Не порушували студенти і щорічну традицію щодо перегляду фільмів про Другу світову війну. Цього року звернули увагу на історичні розвідки Акіма Галімова

 «Пишемо історію»

 А також вразив нас фільм «Нескорений» – 2000р. – «The Undefeated»

Молоде покоління українців має знати своїх героїв, які віддавали своє
життя за волю і кращу долю України. І зараз найкращі сині і доньки України борються за незалежність своєї Батьківщини. Єднаймося, борімося, нам Бог помагає!