День медичної сестри

В цьому році святковий захід проводився в холі коледжу. Викладачі ЦК основ медсестринства  та терапевтичних дисциплін разом зі студентами підготували презентацію та вітання медсестрам з професійним.

Захід проходив у формі творчої презентації, а готувала його циклова комісія терапевтичних дисциплін та основ медсестринства.

Це наше професійне свято.

У день медсестри ми шануємо важку і неймовірно важливу працю медичних сестер. Медсестра – не просто професія, це стан душі, здатність щохвилини співчувати людському болю і стражданню та сповна надавати необхідну медичну та психологічну допомогу хворому.

Медсестри піклуються про пацієнта вдень і вночі, переживають з ним усі труднощі та допомагають одужати.

Наші викладачі навчають студентів не лише професійним вмінням, а й розумінню того, що  у всі часи медичні сестри були зосередженням милосердя, їх так і називали – сестри милосердя.  І це не випадково, важка місія медичної сестри здебільшого лягає на тендітні жіночі плечі, бо сааме жіноче чутливе серце, добрі руки та велике терпіння так необхідні у нашій професії.

Флоренс Найтінгейл перша заявила, що сестринська справа має бути незалежною, самостійною і почесною професією. І тому саме день її народження – 12 травня – вважається Міжнародним днем медичної сестри.

В цьому році, наш навчальний заклад буде випускати медичних сестер 87 раз.

В часи пандемії, вкотре, всі впевнилися в значущості медичних сестер.  Та й і під час війни потреба в цій професії зросла, не менш, ніж потреба у військових. З гордістю, дізнаюся про кожного нашого випускника, який зробив свій вагомий внесок в ці важкі часи. Дякую нашим вихованцям!

Щиро вітаємо із професійним святом, усіх медичних сестер! Від усієї душі зичимо міцного здоров’я, успіхів у роботі, сімейних гараздів, благополуччя. Нехай ваша нелегка праця, яка повертає людям здоров’я, приносить радість та людське щастя.

Мирного неба над головою на рідній землі усім нам!