Тиждень предметів акушерсько – педіатричних дисциплін

Згідно традиції в коледжі відбуваються тематичні предметні тижні. Тиждень предметів акушерсько – педіатричного циклу зазвичай проходить в травні, тому що 5 травня чудове свято – День акушерки. Чудове, бо це найкраща в світі професія, адже сам Тарас Шевченко сказав пророчі слова: «Немає кращої професії на всіх шести материках, коли маляточко зявляється у акушерки на руках.»

В цьому році тема тижня: «Молочна залоза в епіцентрі уваги». Ми вирішили привернути увагу до проблем повязаних з молочною залозою, а саме: патологія молочної залози та грудне вигодовування під час війни.

Рак молочної залози посідає одне з перших місць в структурі смертності жінок, а під час війни відбувся значний сплеск онкологічної патології загалом і раку молочної залози зокрема, він помолодшав, зросла кількість занедбаних форм, а грудне вигодовування під час війни взагалі є дуже проблематичним.

Щодня проходять заплановані тематичні заходи під час яких ми намагаємось привернути увагу до визначених проблем.

01.05.23 – Відкриття тижня предметів:

В холі коледжу проведено відкриття тижня предметів виставкою тематичних санітарних бюлетнів «Молочна залоза в епіцентрі уваги»…

У вайбер групах студентських та співробітників проведено онлайн скринінг тестування за вказаним нижче посиланням з визначення ступеня ризику виникнення раку молочної залози та іншої поширеної онкопатології викладачами Вікторією Бухтою та Іриною Рачинською.

https://www.dobrobut.com/cancer/test/?lang=ua

02.04.23р – проведено круглий стіл «Грудне вигодовування під час війни» викладачем педіатрії Вірою Бондарєвою

03. 05. 23 р. – проведена конференція з практичним тренінгом «Молочна залоза в епіцентрі уваги» викладачами акушерства Іриною Рачинською та Вікторією Бухтою

04.05.23 – викладачем педіатрії Валентиною Ріпенко проведено санітарно – освітню бесіду в змішаному форматі зі студентами молодших курсів «Раціональне харчування».

Викладачами Іриною Рачинською та Вікторією Бухтою напередодні Дня Акушерки в холі коледжу проведена демонстрація відеоролика присвяченого дню акушерки та бліц – вікторина «Акушерство – цікаві факти».

05.05.23 – Викладачем Іриною Рачинською та студентами акушерської групи : Коваль Світланою, Врабіє Маргаритою, Гладкевичем Денісом, Дишливенко Світланою, Козицьким Станіславом проведена акція в міському парку серед населення міста «Обстежуй себе та залишайся здоровим» де студенти розповідали про необхідність самообстеження молочних залоз та навчали алгоритму дії.

Ключові події тижня предметів висвітлювались в місцевому телеграм каналі журналісткою Наталкою Клименко.

https://thegard.city/articles/284515/rak-molochnoi-zalozi

https://thegard.city/articles/285133/u-pervomajsku-studenti-mediki-proveli-akciyu