Предметний тиждень акушерсько – гінекологічних та педіатричних дисциплін.

Предметний тиждень акушерсько – гінекологічних та педіатричних дисциплін.

З 01.04 по 05.04.24 в коледжі відбувся тематичний предметний тиждень. В цьому навчальному році тематикою тижня викладачами було обрано надзвичайно актуальну медичну проблему «Інфекції та вакцинація крізь призму сучасного погляду».

1.04. Розпочався тиждень з цікавого заходу «Інформдесант: всі за та проти вакцинації проти кору, краснухи, епідпаротиту», який підготувала викладач педіатрії Валентина Ріпенко. В рамках події студенти 43-М групи підготували інформаційний проект для 33-М групи, в якому розкрили всі етапи організації вакцинації дітей проти кору, краснухи, епідемічної хвороби:

• Інформаційне вмотивування батьків щодо перебігу та ускладнення інфекцій;

• Психоемоційна підготовка дитини;

• Демонстрація техніки виконання щеплення КПК вакциною.

Студенти 33-М групи в свою чергу поділилися своїми враженнями від проведення їм щеплень у дитинстві, під час інтерв’ю офлайн та онлайн, визначали симптоми кору, краснухи, паротиту, розвязуючи фотозадачі.

2.04. Підхопили естафету цікавих заходів викладачі Ірина Рачинська та Діна Позднякова, які запропонували студентам відділень «Сестринська справа» та «Лікувальна справа» захоплююче пізнавальне шоу – змагання брейн-ринг «Інфекції, вакцинація крізь призму сучасного погляду». Протягом восьми конкурсів шквал емоцій та розпал пристрастей не полишали глядачів та учасників змагання ні на хвилину, а студенти мали чудову нагоду продемонструвати відмінні знання з теми брейн -рингу.

3.04 Викладач Світлана Петіна провела круглий стіл для студентів гуртожитку на тему «Вакцинація дорослих», де компетентно та аргументовано висвітлила дану проблему.

4.04 Не менш інтригуючим та повчальним став круглий стіл «Кашлюк. Особливості вакцинації» , запропонований викладачем Вірою Бондаревою студентам 35-Ф і 27-МП груп. З’ясували, чим небезпечний кашлюк та як запобігти захворюванню. Обговорили особливості роботи медпрацівників під час вакцинації дітей, використання вакцин АКДП та АаКДП, принципи догляду за дітьми. Студентки – мами 27-МП групи поділилися особистим досвідом підготовки та щеплення їхнім дітям. Зробили важливий висновок: вакцинуємо дітей якісними вакцинами!

Сучасними, креативними та корисними були заходи предметного тижня, що дозволило студентам поглибити свої знання з такої актуальної медичної проблеми.